Απόλλων: Το ένα γκολ που πάντα κοστίζει και οι δύο δρόμοι για το πρωτάθλημα

Πορτοφόλι δεν βρήκε, αλλά η ισοπαλία στο «Στέλιος Κυριακίδης» ισοδυναμούσε με επιβίωση μετά από άλμα από την Ακρόπολη. Γλίτωσε μεν την ήττα, αλλά έλαβε ακόμη μια προειδοποίηση για το πώς μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα.

Όπως σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του στην ίδια θέση, ο Γιάννης Πετράκης στην επισήμανση για τη σπατάλη ευκαιριών σχολίασε πως η δημιουργία ευκαιριών έχει μεγαλύτερη σημασία και διατράνωσε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, η οποία έχει την κορυφαία επίθεση και δύο εκ των πρώτων σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Σημαντική λεπτομέρεια: τα 46 τέρματα των «κυανολεύκων» στη σεζόν δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Τα δύο τέρματα ανά παιχνίδι είναι ο μέσος όρος, όχι η πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα ο Απόλλωνας σε 13 από τις 23 αγωνιστικές έχει πετύχει λιγότερα από δύο γκολ: 12 φορές σημείωσε ένα και μία φορά έμεινε «άσφαιρος».

Πόσα από αυτά τα 13 παιχνίδια κέρδισε; Μόλις τέσσερα. Στα υπόλοιπα εννέα μέτρησε έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, συνολικά δηλαδή 21 χαμένους βαθμούς. Ακριβώς όσους έχει πετάξει μέχρι τώρα στην σεζόν.

Ο Απόλλωνας για να νικήσει χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ (9 στα 9, οσάκις το πέτυχε), ενώ με ένα γκολ οι πιθανότητες νίκης του καταποντίζονται στο 33%. Γιατί; Διότι εκεί κυμαίνεται και το ποσοστό ανέπαφων εστιών του στη σεζόν (οκτώ σε 23 αγωνιστικές).

Συμπέρασμα; Ο λεμεσιανός σύλλογος είτε πρέπει να βρει τρόπο να διασφαλίσει πως θα σκοράρει τουλάχιστον δις στα παιχνίδια του είτε οφείλει να θωρακίσει καλύτερα την εστία του. Άλλος (τρίτος) δρόμος προς την κατάκτηση του τίτλου δεν υπάρχει.

Leave a reply