Αναμενόμενη η αναφορά σε ομοσπονδία στο ψήφισμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δηλώνει ο Ακιντζί

Αναμενόμενη είναι κατά τον τέως ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, η αναφορά σε ομοσπονδία στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ως του στόχου για την λύση του Κυπριακού.

«Μια διαφορετική προσδοκία άλλωστε θα ήταν παράλογη. Όμως δεν έχει μείνει και πολύς χρόνος σε όσους φαντάστηκαν ότι θα μπορούσαν να θέσουν (λύση με) δύο χωριστά αναγνωρισμένα κράτη στο τραπέζι μιας πενταμερούς διάσκεψης και να το επιβάλουν ως αποδεκτό» πρόσθεσε.

Στην ανάρτηση - δήλωση στα ΜΚΔ ο κ. Ακιντζί αναφέρεται «από την μια στον αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας που ολοένα και σοβαρεύει και από την άλλη στην ημερομηνία της πενταμερούς που πλησιάζει».

Κατά τον κ. Ακιντζί, «η ε/κ πλευρά πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα ότι αποδέχεται την πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται από τον ΟΗΕ, με όλα τα στοιχεία που έχουν τεθεί στο παρελθόν, και η Κυβέρνηση στην Τουρκία που καθορίζει την γραμμή που ακολουθεί σήμερα η τ/κ πλευρά, πρέπει πλέον να δει ότι η μη λύση δεν εξυπηρέτησε ούτε στο παρελθόν τα πραγματικά συμφέροντα της Τουρκίας».

Το να προσπαθείς να δημιουργήσεις καλές σχέσεις με την ΕΕ και τη νέα διοίκηση στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα να ριζώσει ο διαχωρισμός στην Κύπρο «δεν μπορεί να είναι εφικτό». Αυτό το παιχνίδι που γίνεται προσπάθεια να παιχτεί στο βορρά της Κύπρου δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί σχεδόν σε καμία διεθνή πλατφόρμα, κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ: Σταθερή η θέση για λύση Κυπριακού στη βάση Ψηφισμάτων ΟΗΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply