Ανάλυση: Το πρωτάθλημα των άδειων κερκίδων θα κριθεί στη «δύναμη της έδρας»;

Από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, την κούρσα οδηγεί αυτή που έχει τους λιγότερους βαθμούς στην έδρα της και τους περισσότερους μακριά από αυτήν. Θα παραμείνει όμως ο Απόλλωνας η εξαίρεση του κανόνα μέχρι τέλους;

Σ’ ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται δίχως θεατές το αναμενόμενο από τις μεγάλες ομάδες ήταν να αυξήσουν την εκτός έδρας συγκομιδή τους, ιδίως απέναντι σε μικρομεσαίους συλλόγους. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και πλέον «αγγίζει» και τους τέσσερις μονομάχους.

Ομάδα              Εντ.   Εκτ.
Απόλλων         23       25
Ομόνοια           25       22
ΑΕΛ                  31       14
Ανόρθωση       28       16

Το μικρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ομόνοια, η οποία ωστόσο έχει υποστεί και τις δύο ήττες της στη σεζόν μακριά από το ΓΣΠ και δη από ομάδες εκτός των Big6 (Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα).

Ακόμη κι έτσι όμως το «τριφύλλι» -παρά την ευρωπαϊκή επιβάρυνση- μετρά 5-2-2 στις τελευταίες εννέα εκτός έδρας αναμετρήσεις του, ήτοι 12 βαθμούς περισσότερους από την Ανόρθωση, της οποίας η αντίστοιχη επίδοση είναι 1-2-6! Η «Κυρία» άρχισε τη σεζόν με τρεις νίκες σε ισάριθμες εξορμήσεις, αλλά από τον Νοέμβριο έχει ως μόνο «διπλό» το 3-0 επί του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΛ έχει υπερδιπλάσια συγκομιδή εντός έδρας απ’ ό,τι εκτός, όπου μόνο στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις έχει πετάξει 10 βαθμούς (2-2-2), ενώ κατά πόδας την ακολουθεί πλέον ο Απόλλωνας, ο οποίος στις τελευταίες πέντε εξόδους του έχει πανηγυρίσει μόνο μια φορά (4-1 τον Εθνικό Άχνας) κι έχει πετάξει πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε Πάφο, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα.

Καθ’ οδόν συνεπώς για τη β’ φάση του πρωταθλήματος οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου δείχνουν να ζορίζονται, όταν παίζουν μακριά από το γήπεδό τους. Αν δεν βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, τότε θα έχουμε το οξύμωρο σχήμα σε μια σεζόν χωρίς θεατές ο πρωταθλητής να κριθεί στη δύναμη της έδρας…

Leave a reply