Αλλάζει σελίδα η Αμερική—Ακυρώνει με διατάγματα την πολιτική Τράμπ ο Μπάιντεν

Αλλάζει σελίδα η Αμερική, που εισέρχεται πλέον στην εποχή του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έγινε ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Είναι η ημέρα της Αμερικής και της Δημοκρατίας», είπε στην ενωτική του ομιλία ο κ. Μπάιντεν. Με μπαράζ προεδρικών διαταγμάτων, που σηματοδοτούν το τέλος εποχής του Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο o νέος πρόεδρος

Με μπαράζ προεδρικών διαταγμάτων, όπως η επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, που σηματοδοτούν το τέλος εποχής του Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο o Τζο Μπάιντεν.

H αποκαθήλωση της κληρονομιάς Τραμπ ξεκινάει από το πρώτο απόγευμα του νέου Προέδρου με τον Τζο Μπαιντεν να υπογράφει μαζικά διατάγματα που ακυρώνουν μερικές από τις πιο διαφιλονικούμενες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ – από το μεταναστευτικό ως την κλιματική αλλαγή.

Στροφή 180 μοιρών στη διεθνή συνεργασία για την κλιματική αλλαγή: Ο Μπάιντεν σηματοδοτεί την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Σταματά επίσης τις διαδικασίες αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το μήνυμα του νέου Προέδρου στη διεθνή κοινότητα είναι «Η Αμερική επιστρέφει και μπορείτε να βασιστείτε πάνω της. Μέρα ανακούφισης στην Ευρώπη, ανησυχίας στη Μόσχα, – αλλά μέρα αγωνίας για την Τουρκία, καθώς ο νέος υπουργός εξωτερικών δε μάσησε τα λόγια του αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας λέγοντας ότι η συμπεριφορά της είναι πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με μια άλλη υπογραφή του Τζο Μπάιντεν σβήνει «το όνειρο» του Τραμπ για τείχος με το Μεξικό. Επίσης αίρεται η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από αρκετές μουσουλμανικές χώρες και ξεκινά νέα, πιο φιλική πολιτική πολιτογράφησης μεταναστών.

Ο Μπάιντεν επαναφέρει τον λοιμωξιολόγο Αντονι Φάουτσι στις προεδρικές συσκέψεις για την πανδημία. Και ξεκινά «πρόσκληση 100 ημερών με μάσκα» σε όλα τα ομοσπονδιακά κτήρια για να δώσει το στίγμα του.

Διαβάστε επίσης:

Τα περίεργα της ορκωμοσίας: Τα γάντια του Σάντερς, η Γκάγκα και η Βίβλος

Παραδόθηκαν στον Μπάιντεν οι απόρρητοι κωδικοί εκτόξευσης πυρηνικών

Πηγή: ert.gr 
 

Leave a reply