Αιχμές Χιμένεθ για Ίβιτς και Καρέρα

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε η ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν, άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Το υπερφορτωμένο ρόστερ και οι πολλοί παίκτες σε κάθε θέση βρίσκουν αντίθετο τον Ισπανό, ο οποίος ουσιαστικά φωτογράφισε τον προκάτοχό του, Μάσιμο Καρέρα, και τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προσωπικά, δεν συμφωνώ απόλυτα με τον σχεδιασμό που είχε γίνει στην ΑΕΚ, βέβαια αυτός που τον έκανε ίσως συμφωνούσε. Αν είναι να παίζεις με σχηματισμό 4-3-3, γιατί να χρειάζεσαι τόσους επιθετικούς; Θα πρέπει δυο από τους επιθετικούς σου να μείνουν στον πάγκο. Σίγουρα υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα αυτό, αλλά το βασικό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτή τη σεζόν και την επόμενη χρονιά να προχωρήσουμε με καλύτερο σχεδιασμό. Το πιο σημαντικό για έναν προπονητή δεν είναι να φτιάχνει εντεκάδα, αλλά να μπορεί να διαχειριστεί τα αποδυτήρια. Φυσικά το θέμα είναι να παίρνει και αποτελέσματα. Αν καταφέρνει να συνδυάζει και τα δύο, τότε όλα καλά. Το ιδανικό είναι να έχει μία έτοιμη ομάδα και να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός. Συνήθως πολλοί προπονητές σκέφτονται μόνο το παρόν, όμως το πιο σωστό είναι να σκέφτεσαι και το μέλλον» ήταν τα λόγια του Χιμένεθ στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη Nova πριν από επίσημο ματς της ομάδας.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο (14/1, 19:30) τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε: «Όταν κερδίζεις, αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε πάρα πολλά μπροστά μας να βελτιώσουμε και τώρα απέναντι μας βρίσκεται ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Πιστεύω ότι ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Όμως το τι λέμε δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι θέλουμε να βρισκόμαστε ψηλά».

Επίσης μίλησε για το νέο κάλεσμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, στο οποίο ανταποκρίθηκε ξανά. «Μιλάμε με τον κύριο Μελισσανίδη και με κάλεσε όταν χρειάστηκε. Εγώ δεν το σκέφτηκα πολύ, ήρθα σε μία ομάδα της οποίας είμαι φίλος. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ έγινα στην πορεία. Ο ίδιος γνωρίζει ότι θέλω το καλύτερο για την ομάδα όχι μόνο σήμερα, αλλά σκέφτομαι και το αύριο».

Leave a reply