Έφτασε στη Ρωσία και συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν να αγκαλιάζει την σύζυγό του Γιούλια πριν συλληφθεί από αστυνομικούς αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο στην Μόσχα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές επιβεβαίωσαν την σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το αεροπλάνο είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, το οποίο έκλεισε λόγω των «τεχνικών λόγων», σύμφωνα με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Pobeda, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία αφού πέρασε σχεδόν πέντε μήνες στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία στην κλινική Charite.

Αρρώστησε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού στις 20 Αυγούστου. Μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο προσγειώθηκε  Οι γιατροί διέγνωσαν μια μεταβολική δυσλειτουργία και δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημά του.

Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία. Αργότερα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για δηλητηρίασή του με έναν νευροτοτοξικό παράγοντα της ομάδας του Novichok.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ναβάλνι βγήκε από το νοσοκομείο. Η Μόσχα επιμένει ότι το Βερολίνο παρουσιάζει προσπαθεί να επιβεβαιώσει μια χημική δηλητηρίαση, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει μια ποινική υπόθεση.

Οι ρωσικές αρχές έχουν στείλει πολλά αιτήματα νομικής συνδρομής στο Βερολίνο. Ο Ναβάλι, ο οποίος κατηγορεί τη ρωσική ηγεσία ότι κρύβεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, επιστρέφει στην πατρίδα του από το Βερολίνο σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθησαν οι υποστηρικτές του Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Leave a reply